вівторок, 11 червня 2013 р.

Географічні новини

Астероїд, що уникнув зіткнення з Землею, виявився мертвою кометою

Гігантський астероїд, який насувався на Землю 2015 TB145 виявився мертвою кометою. До такого висновку прийшли астрономи, вивчивши дані, отримані за допомогою інфрачервоного телескопа НАСА на острові Гаваї в складі обсерваторії Мауна-Кеа. Про це повідомляється на сайті агентства.

Названі найдоступніші європейські гірськолижні курорти

Гірськолижні курорти Німеччини та Іспанії визнані найдоступнішими в Європі. Про це повідомляється в дослідженні туристського сервісу KAYAK.ru. Експерти проаналізували шість основних статей витрат мандрівників, серед яких - витрати на номери в готелі, напої в місцях апре-скі (комплекс закладів дозвілля на курорті), прокат спорядження.

Вчені знайшли 12 типів веселок

Французький метеоролог Жан Рікар запропонував нову систему класифікації веселок. У ній 12 типів, і вона дозволить навіть далекій від науки людині зрозуміти, за яких атмосферних умов виникає веселка. Про це з посиланням на доповідь, яка прозвучала на конференції Американського геофізичного союзу повідомляє National Geographic.


Найсухіша пустеля планети зацвіла розмаїттям квітів

Феномен Ель-Ніньо, що загрожує Південній Америці небезпечними ураганами, повенями і зсувами, призвів до несподіваного явища в пустелі Атакама на узбережжі Чилі. Найпосушливіше місце на планеті вдруге за рік покрилося яскравим квітковим покровом.


Геогра́фія або земле́пис(грец. γεωγραφία, опис Землі, походить від двох еллінських слів: γεια — Земля і γραφειν — писати, описувати) — наука, що вивчає географічну оболонку Землі (епігеосферу), її просторову природну і соціально-економічну різноманітність, а також зв'язки між природним середовищем і діяльністю людини. В сучасному розумінні поняття географія заміщено поняттям географічні науки.

Об'єкт вивчення географії — закони і закономірності розміщення і взаємодії компонентів географічного середовища і їх поєднань на різних рівнях.

Географія — одна з найдавніших наук, багато її основ були закладені в еллінську епоху. Першою людиною, що використала словосполучення «географія», був Ератосфен (276-194 до н. е.). Узагальнив досвід видатний географ Клавдій Птолемей в 1 столітті н. е. Розквіт класичної західної географічної традиції відбувся в епоху Відродження, яка відзначилась переосмисленням досягнень епохи пізнього еллінізму і значними досягненнями в картографії, які прийнято пов'язувати з ім'ям Герхарда Меркатора. Основи сучасної академічної географії в 1-й половині XIX століття заклали Олександр Гумбольдт і Карл Ріттер.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *